Dinkić:Srbija zainteresovana za MMF

Ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić ponovio je da je Srbija zainteresiovana za novi sporazum sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 10.09.2012.

15:29

Default images

Novi sporazum bi mogao da stupi na snagu sa budžetom za 2013. godinu.

"Srbija je zainteresovana za direktnu pomoć MMF-a budžetu Srbije, što su već dobijale neke zemlje i mi ne bi bili izuzetak, ili da se, ukoliko do takvog dogovora ne dođe, sklopi aranžman iz predostrožnosti", rekao je on.

Prema njegovim rečima, aranžman sa MMF-om bi bio značajan ako bi se ostvarila inicijativa sadašnjeg guvernera centralne banke Poljske Mareka Belke da se naparavi takozvani Bečki konsenzus 2, odnosno da se sa bankama u regionu napravi dogovor da ne smanjuju kreditne aktivnosti u odnosu na period iz 2010. ili 2011. godine, kako ne bi dolazilo do odliva deviza iz zemlje.

On je ocenio da bi taj dogovor bio bitan ne samo za Srbiju već i druge zemlje regiona, poput Rumunije.

"Srbiji ne može pomoći ni Rusija, ni MMF, ni Nemačka, ni Amerika ako nismo u stanju sami sebi da pomognemo, a ja sam uvren da jesmo", zaključio je Dinkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: