Britanija želi srpsku hranu

Postoje kapaciteti da se robna razmena između Srbije i Velike Britanije poveća a ima i prostora za dolazak znatno većeg broja britanskih investitora u Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 07.09.2012.

15:40

Default images

Oko toga su se danas u Beogradu složili potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik Britansko-srpske privredne komore Pol Džadž.

Džadž je istakao da je poljoprivreda sektor u kom ima najviše prostora za saradnju i da bi srpski prehrambeni proizvodi mogli da se prodaju u britanskim lancima supermarketa.
Druga prilika za intenzivniju saradnju je oblast informacionih tehnologija, gde postoji prostor za upošljavanje domaćih stručnjaka na projektima britanskih kompanija, kazao je Džadž u razgovoru sa Ljajićem o mogućnostima unapredjenja privredne saradnje dve zemlje.
Kad je reč o investicijama, predsednik Britansko-srpske privredne komore smatra da su britanski investitori zainteresovani da ulažu u Srbiju u oblast energetike, posebno obnovljivih izvora energije.
Ministar Ljajić je naglasio da će u okviru Ministarstva za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije biti otvoreno posebno odeljenje koje će pomagati stranim investitorima u prevazilaženju proceduralnih i birokratskih prepreka.
Gost iz Velike Britanije je pozdravio ovu ideju, kao i nameru nove vlade da pojednostavi propise, smanji birokratiju i Srbiju učini respektabilnim investicionim tržištem, navedeno je u saopštenju Ljajićevog kabineta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: