Grand i Beohemija kupuju TV Avala

Buduća televizija će se zvati Narodna, a glavni urednik biće Saša Popović, direktor „Grand produkcije, piše Politika.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 06.09.2012.

00:09

Default images

Za sedam dana biće poznata sudbina TV Avala, jer jedan od potencijalnih kupaca, direktor „Grand produkcije” Saša Popović, očekuje da će se tada završiti pregovori sa sadašnjim suvlasnicima.

Austrijska firma „Grinberg invest” poseduje 48,41 odsto akcija te beogradske televizije sa nacionalnom frekvencijom, biznismen Danko Đunić ima 45,65 odsto, dok je udeo vlasnika TV Pink Željka Mitrovića – 4,95 odsto akcija.

Najsitniji akcionar je beogradski Ekonomski institut sa 0,99 odsto akcija

Popović je potvrdio „Politikina” saznanja da bi, u partnerstvu sa „Grandom”, novi suvlasnik TV Avala mogla da bude i kompanija „Beohemija”, jedan od regionalnih lidera u oblasti proizvodnje praškastih deterdženata i kućne hemije.

Pre nekoliko dana, predsednik Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Suma Čakrabarti posetio je u Zrenjaninu Fabriku za proizvodnju praškastih deterdženata i pogone tečnih deterdženata i ambalaže, u sastavu poslovnog sistema „Beohemija”, za čiji razvoj je EBRD, sa četiri komercijalne banke, obezbedila prošle godine kredit od 68 miliona evra. Poslovni sistem „Beohemija” ima 1.137 zaposlenih i njome rukovodi generalni direktor Željko Žunić. Najpoznatiji brend ove kompanije je prašak „duel”.

"Pregovori su još u toku, jer je TV Avala zadužena i te dugove treba vratiti. Treba isplatiti RRA, Ratel i zaposlene. Novi vlasnici će to da regulišu", precizira Popović, ukazujući da će televizija promeniti ime u – Narodnu televiziju (NTV).

Šef „Granda”, međutim, tvrdi da to ne znači da će to biti i „narodnjačka televizija”. Iako postoje spekulacije u javnosti da bi ta televizija trebalo da predstavlja zapravo rezervni položaj za sadržaje folk muzike, koja bi se preselila sa TV Pink, posle urbanizacije ružičaste televizije koju namerava da sprovede Željko Mitrović, Popović kaže da je to samo delimično tačno, jer će najgledanije emisije „Grand produkcije”, poput „Grand šoua”, „Grand parade”, „Zvezde granda” i „Narod pita” – ostati na „Pinku”. Za sada je plan da „Grand” i „Beohemija” otkupe akcije Austrijanaca i Danka Đunića, dok bi Željko Mitrović zadržao svoj udeo u vlasništvu televizije. Popović kaže da se još pregovara o delu kolača koji će između sebe podeliti „Grand” i „Beohemija”.

Komentarišući buduću programsku koncepciju televizije, Popović ukazuje da će se na njoj, osim muzičkog programa, emitovati i informativni program, političke emisije, kao i serijski i filmski programi.

Kako „Politika” saznaje, ključni igrač u eventualnoj prodaji TV Avala će ipak biti nekadašnji proslavljeni teniser Slobodan Boba Živojinović, suprug Fahrete Živojinović, koji se 8. septembra vraća u Srbiju iz SAD. Međutim, Popović podseća da bračni par Boba i Brena Živojinović poseduju 50 odsto vlasništva „Grand produkcije”. Ostatak je u Popovićevom vlasništvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: