Đilas: Most Zemun-Borča biće u roku

Most Zemun-Borča trebalo bi da bude završen u predviđenom roku, do kraja 2014. godine, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 05.09.2012.

11:55

Default images

"Kineski izvođači dobro rade svoj posao i poštujemo sve rokove", kazao je gradonačelnik tokom obilaska gradilišta mosta na borčanskoj strani.

On je poručio da je most velika privredna šansa Beograda i rešenje saobraćajnih problema.

"Ovde ćemo razviti privrednu zonu na zemljištu PKB-a", kazao je Đilas. On je dodao da će ovim mostom praktično biti završena obilaznica oko Beograda i da građani koji stanuju u naseljima Borča i Ovča više neće morati da prolaze kroz centar da bi stigli do Zemuna.

Đilas je napomenuo i da radovi dobro teku i brzo napreduju pa je od 35 stubova završeno njih 16. Kako je naveo Dunav je skoro premošćen a završeno je i pet kilometara pripremnih puteva na Zrenjaninskom putu.

Kako je bilo tokom obilaska gradilišta mosta možete pogledati ovde.

Mrkonjić: Nikada se nisam sukobljavao sa Ilićem i Đilasom

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić je napomenuo da će ministarstvo i vlada ispuniti sve svoje obaveze koje imaju u ovom projektu i u projektu obilaznice oko Beograda .

"Kineski graditelji su se dobro pokazali pa se ukazuju prilike i za nove poslove i saradnju sa njima kazao je Mrkonjić precizirajući da je reč o poslovima u infrastukturi , izgradnji koridora i energetici.

Most Zemun-Borča je dužine 1.482 metra.Završena je izrada 303 šipa za pomenuti most i preostalo je da se završe jos 33 šipa.

Gradnja mosta poverena je kineskoj firmi "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) a gradnja će najvećim delom biti finansirana iz kredita kineske Eksim banke.

Mrkonjić je rekao da se nikada nije sukobljavao sa Velimirom Ilićem i gradonačelnikom Đilasom i da su u pitanju bila samo različita mišljenja, a da, što se tiče Beograda - tim koji dobro radi, treba i dalje da obavlja taj posao.

"Najveću uzbunu u javnosti izazvala je veza Ane (Bekute) i mene, na šta sam ponosan, i moj sukob sa Veljom koga nema. Mi možemo da po nekim pitanjima imamo različita mišljenja i to nije ništa strašno, u pitanju je samo sukob mišljenja," rekao je Mrkonjić.

On je dodao da je Vlada Srbije ozbiljan tim i da će tako biti do kraja. Objašnjavajući novinarima raspodelu posla kada je u pitanju saobraćajna infrastruktura, Mrkonjić je rekao da se, kada je reč o Koridorima 11 i 10, stvari ne menjaju, da te saobraćajnice ostaju tu gde jesu i da nikakve promene ne dolaze u obzir.

U nadležnosti ministarstva koje vodi Mrkonjić, kako je istakao, je projektovanje održavanje i gradnja novih puteva, za šta su nadležni "Putevi Srbije", dok je preduzeće "Koridori Srbije" zaduženo za projekte na koridorima.

Govoreći o Koridoru 11, Mrkonjić je precizirao da je glavni izvođač azerbejdžanska firma "Azvirt", koja ima ovlašnjenja da bira podizvođače radova, a da "Koridori" to verifikuju, s tim da je za realizaciju tih projekata nadležno pet ministarstava.

"Obaveza svakog od tih pet ministara je da kontoliše realizaciju tog projekta, tako da nema samo jednog nadležnog ministra," rekao je Mrkonjić.

On je naveo i da se nikada nije "prepirao" sa gradonačelnikom Đilasom, već da je u pitanju bila borba za realizaciju projekata za koje su bili obezbeđeni krediti.

"Nikakvih sukoba nema, nikad ih nije ni bilo. Zašto mislite da je sukob ako dva indženjera imaju različita mišljenja," rekao je Mrkonjić i dodao da su Đilas i predsednik Skupštine Beograda Aleksandar Antić dobro vodili grad i da tim koji dobro radi treba i dalje da obavlja taj posao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: