Erste nagrada za integraciju

Erste fondacija saopštila je da četvrti put raspisuje konkurs za Nagradu za društvenu integraciju, u zemljama srednje, istočne i jugoistočne Evrope.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.09.2012.

16:34

Default images

Konkurs je otvoren za neprofitne organizacije koje žele da prijave efikasne projekte koji doprinose društvenoj integraciji marginalizovanih grupa - etničkih manjina, osoba sa invaliditetom ili mentalnim poteškoćama, pripadnika LGBT populacije, zavisnika, dece, starijih, žena, beskućnika, Roma, emigranata, siromašnih, zatvorenika, izbeglica, povratnika.

Prijave se mogu slati od danas do 11. novembra, preko stranice www.socialintegration.org/register, navedeno je u saopštenju.

Pored nagrade u ukupnom iznosu od 610.000 evra, 33 pobedničke organizacije - 30 pobedničkih projekata, dve specijalne nagrade žirija i jedna nagrada stručnjaka imaće, takodje, u naredne dve godine podršku konsultanata u odnosima s javnošću.

Sve organizacije koje budu ušle u uži izbor biće pozvane da postanu deo Akademije nevladinih organizacija Erste fondacije, u kojoj će razmenjivati znanja i iskustva kako bi osnažile sopstvene kapacitete u različitim oblastima - odnosi s javnošću i odnosi sa medijima, prikupljanje novčanih sredstava, društveno preduzetništvo i organizacioni identitet.

Projekte će ocenjivati međunarodni žiri, a pobednici konkursa biće proglašeni na ceremoniji u Beču, u junu 2013.

U okviru prethodnih konkursa za Nagradu Erste fondacije za društvenu integraciju, iz Srbije je do sada nagrađeno deset projekata.

Na konkursu 2011. godine, u konkurenciji 1850 projekata iz 12 zemalja, nagrađena su tri projekta iz Srbije - "Mala kućna zajednica" udruženja "Na pola puta" iz Pančeva, "Treće doba" Udruženja za lokalni razvoj iz Kamenice kod Niša i "Zdravljem protiv siromaštva" Inicijative za održivi razvoj "Mostovi" iz Kruševca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: