Rebalans budžeta 15. septembra

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Vlajko Senić najavio je da će polovinom septembra Vlada uraditi rebalans budžeta.

Srbija

Izvor: Tanjug

Petak, 31.08.2012.

12:08

Default images

Paralelno sa rebalansom biće urađene pripreme za budžet za narednu godinu, tako da on bude donesen na vreme po zakonu o budžetu, rekao je Senić na konferenciji "Ekonomski prioriteti Vlade Srbije" u Privrednoj komori Srbije (PKS).

U toku narednog meseca biće zakonski ograničene najveće zarade u javnim preduzećima, a u pripremi je i zakon koji će omogućiti profesionalizaciju upravljanja u javnom preduzećima, najavio je.

On je najavio i da će u septembru biti vodjeni razgovori sa Medjunarodnim monetarnim fondom. Vlada priprema ukidanje velikog broja parafiskalnih nameta i jednog broja agencija i direkcija, zatim brojnih zakona koji treba da poboljšaju finansijsku disciplinu u našoj zemlji, kazao je Senić.

On je rekao da je u zemlji veoma teška ekonomska situacija, pri čemu za otplatu dugova i finansiranje deficita budžeta treba obezbediti oko četiri milijarde evra do kraja godine, a za finansiranje kamata na kredite država mora da izdvoji oko 66 milijardi dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: