"Knežević napravio ogromnu grešku"

Potpredsednik Demokratske stranke Dušan Petrović ocenio je da je ministar poljoprivrede Goran Knežević napravio ogromnu grešku kada je otpustio agronome.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 30.08.2012.

15:07

Default images

Prema njegovim rečima, Knežević i dalje ne vidi koliko je štetan korak napravio kada je prekinuo angažman za skoro 1.700 diplomiranih inženjera poljoprivrede.

"Nije moguće kontrolisati namensko korišćenje desetina milijardi dinara iz agrarnog budžeta bez angažovanja organizovanog sistema, čiju osnovu čine ovi agronomi", ocenio je Petrović.

On je ocenio da, takođe, nije moguće da stotine hiljada seoskih porodica i domaćinstava podignu svoju produktivnost i na taj način povećaju zaradu bez stručne pomoći.

"Novac za agronome predvidđn je u budžetu za ovu godinu. Problemi likvidnosti budžeta ne mogu biti opravdanje za gašenje projekta koji je građanima i državi trebalo da donese korist mnogo puta veću od novca potrebnog za njegovu realizaciju", naveo je bivši ministar.

Petrović je istakao da su sa agronomima ugovori zaključeni onako kako je to bilo moguće u skladu sa Zakonom o radu i da bi oni danas bili na svojim radnim zadacima u preko 3.000 sela Srbije, da se političke okolnosti nisu promenile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: