Autoput na samo 1.700 metara

Na deonici autoputa Ljig-Preljine imovinski odnosi rešeni samo na 1,7 kilometara, piše Dnevnik.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

13:56

Default images

Najslikovitiji primer kako i koliko se gradi, s obzirom na problem eksproprijacije zemljišta, je izjava prvog čoveka azerbejdžanske firme „Azvirt”, kojoj je poverena izgradnja oko 40 kilometara autoputa od Ljiga do Preljine, Elhana Sofijeva. On je rekao da je otvoreno gradilište na samo 1.700 metara gde su rešeni imovinskopravni odnosi. A za izgradnju pomenute deonice podignut je kredit od Azerbejdžana od 300 miliona evra.

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić kaže da seljacima za otkup njiva samo na Koridoru 10 država duguje oko 1,8 milijardu dinara, a na Koridoru 11 oko 700 miliona, dakle, ukupno 2,5 milijarde. Kako su brojni oni koji računaju na rebalans budžeta, ministar Ilić je predložio da NIS, koji će duž koridora prema Crnoj Gori otvoriti pumpe, otkupi zemljište pored autoputa da bi se seljacima lakše vratio dug.

On je izrazio nadu da bi se zemljište moglo isplatiti posle 15. septembra, nakon čega bi Koridor 11 dobio građevinsku dozvolu i mogli krenuti ozbiljniji radovi. Sve deonice na kojima još nisu rešeni imovinskopravni odnosi moraće da sačekaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: