CG: Aerodromi pred zatvaranjem?

Vest da aerodromima u Podgorici i Tivtu preti zatvaranje procurila je iz konsultantskih krugova u Beograd, piše Novi magazin.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

11:02

Default images

Ti krugovi tvrde da bi ova dva aerodroma uskoro mogli da izgube značaj u aviosaobraćaju koji su do sada imali.

Prema tim izvorima, sprema se veliko „prepakivanje“ aviobiznisa u regionu i u novoj konstelaciji crnogorske vazdušne luke gube trku sa aerodromom Ćilipi. Ovaj aerodrom kod Dubrovnika, prema novoj studiji aviosaobraćaja u regionu jugoistočne Evrope trebalo bi da postane regionalni centar za južni Jadran.

Sličan predlog pre 18 godina iznela je jedna konsultantska kuća iz Velike Britanije koja je aerodrom Ćilipi takođe proglasila regionalnim avio centrom za područje od Splita do Valone u Albaniji. Konsultanti su tada kao jedinu manu aerodromu Ćilipi pronašli nemogućnost proširenja, jer u letnjoj sezoni on teško može da zadovolji sve potrebe turističkih turoperatera i aviokompanija.

U kontekstu „prepakivanja“ aviobiznisa u regionu jugoistočne Evrope spominje se i zahtev kanadskog biznismena Pitera Manka, vlasnika marine Porto Montenegro u Tivtu, da kupi obližnji aerodrom i koristi ga samo u letnjim mesecima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: