Kruševac hoće pare od Svetske banke

Za potrebe refinansiranje postojećih obaveza i finansiranje infrastrukturnih projekata Kruševac će zatražiti kredit od Svetske banke.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.08.2012.

10:54

Default images

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić nije precizirao koliko je Kruševac spreman da se zaduži kod Svetske banke, ali je napomenuo da samo JKP “Gradska toplana” duguje 460 miliona dinara bez obaveza prema dobavljačima i dodao da zbog ranije realizovanih nepovoljnih kredita, ovo preduzeće mesečno samo za kamate izdvaja 25 miliona dinara.

On je dodao da su kreditne obaveze gradske uprave na nivou od 157 miliona dinara.

Predstavnici Svetske banke upoznali su se sa finansijskim stanjem u budžetu grada i već sledeće nedelje dostaviće jasan predlog gradskoj upravi šta je to što oni mogu da finansiraju”, rekao je Gašić i dodao da je najveća finansijska podrška potrebna gradskoj toplani.

Osim toga, želja gradske uprave je da uz pomoć povoljnih dugoročnih kredita sa niskim kamatnih stopama kod Svetske banke realizuje infrastrukturne projekte.

Pokušaćemo da u narednih deset godina asfaltiramo sve ulice na teritoriji Kruševca i za to ćemo tražiti pomoć od svetske banke” - naveo je Gašić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

16 h

Podeli: