Đilas: Prodaćemo deo nepokretnosti

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio da će grad prodati deo nepokretne imovine kako bi obezbedio sredstava za izgradnju privrednih zona.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.08.2012.

13:22

Default images

Beograd će u narednim godinama biti posvećen izgradnji privrednih zona, koje će biti duž obilaznice, kao i na obali Dunava u Borči, nakon izgradnje mosta Zemun-Borča, najavio je Đilas.

Beogradu je vraćena imovina, a između ostalog, u vlasništvu grada je i vila na Dedinju koja vredi mnogo novca, a koja je do sada bila prazna, i u kojoj je živeo samo domar.

"Nismo je do sada prodavali jer bi deo sredstava išao i Republici, ali sada ćemo je prodati", rekao je Đilas i dodao da će iz prodaje stanova i drugih nepokretnosti biti obezbeđeno nekoliko desetina miliona evra.

Predstavljajući privrednicima aktivnosti grada na poboljšavanju privrednog ambijenta, Đilas je ukazao i na primer PKB-a, koji je Grad preuzeo pre nešto više od godinu dana, navodeći da je to pokazatelj uspešnog poslovanja pod profesionalnim menadžmentom.

"Njime se ponosimo", rekao je Đilas i dodao da će grad u budućnosti tražiti partnere za razvoj te kompanije.

Beogradska vlast će se u naredne četiri godini, u saradnji sa privrednicima, najviše baviti razvojem privrednih zona i privlačenjem investicija u cilju smanjenja nezaposlenosti, najavio je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Naša ideja je da se sada najviše bavimo ljudima, da oni što više rade i imaju plate", rekao je Đilas i poručio privrednicima da od njih očekuje da zajedničkim radom gradskih vlasti i privrede to bude i postignuto.

"Ako budemo čekali da uslovi za privrednike budu kao u Nemačkoj, to nećemo dočekati. Ali možemo da menjamo deo po deo. Želim da zajedno sa vama za četiri godine vidim veći broj zaposlenih i da privreda bolje funkcioniše", rekao je Đilas.

Đilas je ponovio da danas za najveće patriote smatra one koji zapošljavaju građane i daju im redovnu platu od koje može normalno da se živi, i poručio da je stoga ideja Grada da sluša privrednike i da na osnovu toga unapređuje privredni ambijent i klimu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: