Nikolić Kravčenku: Gorivo je skupo

Tomislav Nikolić u razgovoru sa generalnim direktorom NIS Kirilom Kravčenkom ocenio da je gorivo u Srbiji preskupo. Predloženo zajedničko rešenje države i NIS.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.08.2012.

15:31

Default images

Predsednik je istakao da su cene goriva prevelike u odnosu na standard građana, a tokom razgovora je predložio da državni organi, zajedno sa ruskim partnerima, pokušaju da pronađu način da te cene budu prihvatljivije građanima i privredi.

Kravčenko je informisao predsednika Srbije da će 1. novembra otpočeti nova investiciona faza NIS-a vredna najmanje 300 miliona evra, te da se u narednom periodu planira njena tranformacija u energetsku kompaniju, koja će, u skladu sa najvišim evropskim standardima, proizvoditi energiju i iz alternativnih izvora.

Nikolić i Kravčenko saglasili su se da je u interesu i Srbije i kompanije Gazprom Njeft, koja je većinski vlasnik NIS-a, da se saradnja nastavi i da se NIS i dalje razvija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: