Dačić:Prekinuti otpuštanje trudnica

Nedopustivo je da u nekim preduzećima i trudnice dobijaju otkaze, rekao je predsednik Vlade Ivica Dačić. On je zadužio nadležna ministarstva da problem reše.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 25.08.2012.

11:22

Default images

"Natalitet je jedan od najvećih problema Srbije i država i u uslovima besparice mora da pripremi dugoročnu strategiju za obezbeđivanje pozitivnih demografskih kretanja", rekao je on.

"Zbog toga je nedopustivo da neka preduzeća daju otkaze trudnicama. To je nehumano i protiv je strateških interesa da se poveća priraštaj stanovništva u našoj zemlji", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.

"Zadužio sam nadležna ministarstva da ispitaju zakonsku regulativu i nađu rešenja da se takva praksa ne ponavlja", rekao je Dačić, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: