Komiko oil odgovorio na tužbu

Kompanija "Komiko oil" podnela je danas sudu odgovor na tužbu grada Smedereva, rekao je zamenik direktora "Komiko oila" Rade Radivojević.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2012.

13:46

Default images

Grad Smederevo je, ranije zatražio raskid ugovora o izdavanja u zakup zemljišta za izgradnju rafinerije sa tim američko-holandskim konzorcijumom.

"Komiko oil" je u zakonskom roku predao odgovor na tužbu, jer da nismo, to bi faktički značilo da priznajemo da smo krivi i da je tužba koja je podneta protiv nas osnovana, rekao je Radivojević.

On je izrazio uverenje da će "Komiko", činjenicama i dokumentima koji su podneti u okviru odgovora na tužbu gradu Smederevu, dokazati da je tužba protiv te kompanije neosnovana.

Početak sudskog postupka se očekuje za 30 dana i ako presuda bude pozitivna za nas, "Komiko" će nastaviti sa planiranom investicijom u rafineriju u Smederevo ili u suprotnom tražiti zaštitu svojih prava na zakonit način, rekao je Radivojević.

Javni pravobranilac u Smederevu podneo je 10. jula tužbu za raskid ugovora Privrednom sudu u Požarevcu protiv kompanije "Komiko oil", jer nije uplatila u predvidjenom roku 652 miliona dinara za zakup zemljišta za gradnju rafinerije nafte u tom gradu.

Posle isteka zakonskog roka od 60 dana, 26. juna, javni pravobranilac je poslao opomenu kompaniji "Komiko oil" da u roku od osam dana uplate novac.
Taj rok je istekao 4. jula, a pošto kompanija nije uplatila novac za zakup zemljišta ni posle opomene javnog pravobranioca, usledila je tužba sudu.Pregovori o dobijanju zemljišta u zakup za izgradnju rafinerije trajali su oko tri godine.

"Komiko oil" je najavio da će u rafineriju u Smederevu uložiti 250 miliona dolara i da će je izgraditi za tri godine i otvoriti oko 700 radnih mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: