Vlada ima preča posla od 2,5 mlrd.€

Na pitanje kada bi vlada mogla da donese odluku o predlogu kineske kompanije, direktor Koridora Srbije rekao da je vlada tek formirana i da ima prečih poslova.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2012.

11:12

Default images

Direktor preduzeća Koridori Srbije Mihajlo Mišić izjavio je da je ponuda kineske firme "Mostovi i putevi" za izgradnju preostalih deonica na Koridoru 11 sveobuhvatna i kvalitetna i da je sada procedura da se sagledaju obaveze koje imamo prema započetoj izgradnji puteva i da se vidi kada bi moglo da se dođe do sredstva.

"Reč je o sveobuhvatnoj ponudi koja obuhvata izgradnju Koridora 11 autoputa. Ponuda obuhvata finansijski deo i animaciju projekta", rekao je za RTS Mišić i dodao da je ponuda kvalitetna.

On je podsetio da kompanija "Mostovi i putevi", koja gradi most na Dunavu između Zemuna i Borče, već nekoliko godina radi u Srbiji i dodao da ukupna vrednost iznosi oko 2,5 milijarde evra, što je jako velika cifra i podrazumeva tri velike deonce - od Beograda do Preljine, od Preljine do Požege i od Požege do granice sa Crnom Gorom.

Mišić je naveo da je posebno obrađena deonica od Beograda do Preljine jer je to za Srbiju vrlo značajan saobraćajni pravac. On je istakao da je ta kompanija dala dve ponude finansiranja - klasično finansiranje koje se odnosi na finansiranje iz kreditnog paketa od 10 milijardi evra namenjenog istočnoevropskim zemljama ili kroz klasičnu koncesiju.

Međutim, on je naveo da je teško reći šta nam više odgovara jer smo "u zamahu" izgradnje puteva i imamo velike obaveze oko Koridora 10, obilaznica oko Beograda i drugih puteva.

On je istakao ponuda predviđa da 40 odsto posla u finansijskom smislu rade domaće firme, a 60 odsto izvode Kinezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: