Naši vozovi prevezli 900.000 ljudi

Železnice Srbije prevezle su tokom juna i jula u međunarodnom železničkom saobraćaju oko 215.000 putnika, saopšteno je iz tog preduzeća.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.07.2012.

22:36

Default images

Tokom ova dva meseca, Železnice Srbije su u unutrašnjem saobraćaju prevezle oko 700.000 putnika, odnosno od početka letnje turističke sezone ukupno nešto više od 900.000 putnika.

Najveće interesovanje tokom ova dva meseca vladalo je za putovanje vozovima između Beograda i Bara, pa je u železničkom saobraćaju između Srbije i Crne Gore u ovom periodu prevezeno oko 100.000 putnika.

Broj prevezenih putnika u međunarodnom saobraćaju, ali i na barskoj pruzi, tokom jula meseca bio je za 50 odsto veći nego u junu.

Mesta u predprodaji za vozove između Beograda i Bara rasprodata su do polovine avgusta, ali Železnice Srbije svakoga dana redovnim vozovima ka Crnoj Gori dodaju dodatne vagone.

Zahvaljujući dodatnim vagonima, mesta u vozovima iz Beograda za Bar mogu se naći i na sam dan putovanja.

Pored Crne Gore, putnici su pokazali veliko interesovanje i za sezonski voz, koji jednom nedeljno saobraća izmedju Beograda i Splita, kao i za evropske metropole kao što su Budimpešta, Prag, Cirih, Sofija, Beč i Filah u Austriji, ali i za gradove u okruženju poput Zagreba, Ljubljane i Skoplja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

12 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: