Dinkić danas pregovara o zajmovima

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić sastaje se danas sa delegacijom Svetske banke sa kojom će razgovarati o zajmovima za likvidnost privredi.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2012.

09:15

Default images

Delegaciju će predvoditi koordinatorka te međunarodne finansijske institucije za Jugoistočnu Evropu DŽejn Armitidž i šef kancelarije Svetske banke u Srbiji Lu Brefor (Loup Brefort), najavljeno je iz tog ministarstva.

Dinkić je, prošle sedmice, već najavio da će od ponedeljka krenuti u rešavanje nagomilanih problema u domaćim finansijama i privredi, a sastanak sa delegacijom Svetske banke biće jedan od brojnih koji su planirani.

Resorni ministar je obećao da će se Srbija zaduživati po povoljnim uslovima, kako bi se obezbedilo preživljavanje države do fiskalne konsolidacije i to "svuda gde je moguće izvući povoljne uslove".

Dinkić je rekao da će pregovarati i sa domaćim bankama, prijateljskim zemljama, a biće nastavljeni i razgovori s MMF-om i Svetskom bankom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: