Letnja letargija na berzi

Nakon četiri nedelje laganih dobitaka, domaće tržište akcija je zabeležilo blagi minus mereno indeksom Beleks 15, u potpunosti odslikavši letnju letargiju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.07.2012.

11:29

Default images

Ukupan promet u trgovanju iznosio je 3,9 miliona evra, u velikoj meri zahvaljujući trgovanju samo dvema hartijama.

Indeks najlikvidnijih akcija Beleks 15 izgubio je na vrednosti 0,7 odsto, spustivši se na nivo od 434,3 poena.

Ta korpa najznačajnijih emitenata na Beogradskoj berzi beleži pad vrednosti od početka godine od nepunih 13 procenata.

Najprometovnija hartija na tržištu bio je bečejski Sojaprotein, koji je zabeležio promet od 210,7 miliona dinara, i to u najvećoj meri zahvaljujući trgovanju na početku nedelje kada je vlasnika promenilo 2,7 odsto akcija tog najvećeg regionalnog prerađivača soje.

U drugoj polovini sedmice registrovan je slabiji promet u trgovanju tom akcijom pa se s 530 dinara cena na kraju nedelje spustila na 518. Uprkos toj negativnoj korekciji, Sojaprotein je na nedeljnom nivou dobio na vrednosti gotovo šest procenata.

Tradicionalno najprometovnija Naftna industrija Srbije protekle sedmice je zabeležila jedan od najlošijih nedeljnih prometa, čemu je u velikoj meri kumovao nizak nivo investicione aktivnost u drugoj polovini nedelje.

NIS je u sedmici izgubio na vrednosti tri procenta uz neveliki promet nakon što je u prvoj polovini meseca beležio kontinuirani uzlazni trend koji je rezultirao rastom preko nivoa od 630 dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: