Potrebni jaki investicioni projekti

Nova Vlada treba da ima što više dobrih investicionih projekata, "a novac za njihovo ostvarivanje će doći sam od sebe", izjavio je iz Puteva Srbije Zoran Lilić.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.07.2012.

14:11

Default images

Prema njegovim rečima, Srbija neophodnih tri milijarde evra može nabaviti iz raznih izvora.

Lilić, koji je tokom 1990-tih bio predsednik Savezne Republike Jugoslavije istakao da u svetskim fondovima danas ima mnogo para, dok je istovremeno malo projekata.

On je naglasio da je bilo kakav poklon od Sjedinjenih Američkih Država ili Nemačke “iluzija na koju ne treba ni računati, jer danas niko nikome ništa ne poklanja i dodao da je u Srbiji u proteklom periodu “možda nedostajala dimenzija neke ozbiljnije otvorenosti saradnje sa vodećim svetskim silama”.

Ozbiljan dijalog sa Nemačkom je “ozbiljna preporuka za mnoge dobre stvari koje se mogu desiti ovde. Da ne govorim o Sjedinjenim Državama”, kazao je Lilić, istakavši da samo oni koji su nerealni mogu biti protiv dijaloga sa administracijom u Vašingtonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: