Seljacima nisu isplaćene naknade

Vlasnici imanja u takovskom kraju protestovali su jer nisu dobili nadoknade za oduzetu zemlju zbog postavljanja trase budućeg autoputa Beograd - Južni Jadran.

Srbija

Izvor: Beta

Nedelja, 22.07.2012.

10:35

Default images

Poljoprivredni proizvođači iz Takova, Sinoševića i Vrnčana rekli su na skupu da ih niko nije obavestio da će biti postavljani betonski stubići koji obeležavaju trasu, a jedino što im je stiglo su rešenja o oduzimanju parcela koje više ne mogu da obrađuju.

Oni su naveli da na rešenjima od 4. aprila piše da će naknada za oduzetu zemlju biti isplaćena u roku od mesec dana, ali da je taj termin odavno prošao, trasa omeđena i da ne mogu da koriste svoja imanja.

Mileta Nikolić (65) iz Takova rekao je da mu trasa novog autoputa ide po sredini imanja i da su mu oduzeta dva hektara, a Dragojle Nikolić (70) kazao je da je ostao bez četiri hektara najbolje zemlje i da je oštetio kombajn u njivi jer nije znao gde su postavljeni betonski stubovi.

Radiša Bojović (60) naglasio je da trasu obeležavaju bez njegove saglasnosti i da to rade ljudi koji ne govore srpski jezik i meštani ne mogu sa njima da se sporazumeju.

Radove na trasi budućeg auto puta izvodi firma Az Virt iz Azerbejdžana, čija je vlada odborila kredit Srbiji za izgradnju ovog koridora.

Načelnica Opštinske uprave u Gornjem Milanovcu Gorica Petrović rekla je da lokalna samouprava pruža samo logističku podršku Koridorima Srbije, a ne i finansijsku.

"Meštani čija je zemlja ekspropisana biće obeštećeni tek po usvajanju novog rebalansa budžeta Srbije, a to će biti posle formiranja nove vlade i zglasavanja rebalansa u Republičkoj skupštini", kazala je Petrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: