Greškom na spisku poreskih dužnika

Republički fond za zdravstveno osiguranje negirao je danas da ima dugovanja po osnovu neplaćenih poreza i doprinosa.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.07.2012.

16:39

Default images

Na spisku Poreske uprave najvećih obveznika, pod napomenom ”usaglašavanje je u toku", uvršćen je i RŽO na 350. mestu sa dugovanjima od oko 237,98 miliona dinara.Tim povodom Republički zdravstveni fond danas je saopštio da isplatu obaveza za zarade, naknade zarada i ostalih primanja za koja je propisana obaveza plaćanja poreza i doprinosa, "vrši uredno i blagovremeno, u skladu sa Zakonom".

"Nadležna filijala Poreske uprave - Savski Venac pokrenula je postupak kancelarijske kontrole sravnjenja stanja na računima javnih prihoda, a u toku postupka kontrole na dostavljenim karticama Poreske uprave stručna služba Republičkog fonda utvrdila je nepravilnosti iskazane u evidenciji Poreske uprave", objašnjava u svom saopštenju RŽO.

Kako se navodi, "o navedenom je pismeno obaveštena Poreska uprava uz odgovarajuće dokaze i na osnovu dokaza o nepravilno izvršenim evidencijama Poreske uprave, ta državna institucija je donela rešenja kojim se storniraju zaduženja sa računa Republičkog fonda, u celosti ili delimično, i vrše druge ispravke koje se odnose na zaduženja Republičkog fonda (našom uplatom zatvorena obaveza drugog pravnog lica)".

"Na osnovu ovako netačnih evidencija Poreska uprava je vršila i obračun kamate i pripisivala je obavezu Republičkog fonda. Po donetim rešenjima Poreske uprave izvršena je ispravka evidentiranih zaduženja i za kamatu", navodi se u saopštenju.

"Na dostavljenim karticama Poreske uprave obuhvaćen je određeni broj uplatnih računa javnih prihoda za period od 2005. godine. Zbog obimnosti podataka procedura usaglašavanja je još uvek u toku. Iako su u više navrata dokumentovani problemi pogrešnog evidentiranja od strane Poreske uprave (za šta su dokaz i doneta rešenja) posao oko usaglašavanja i iznalaženja razloga za neslaganje nametnut je samo jednoj strani - Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje".

Poreska uprava Srbije (PU) objavila je 3. jula novi revidirani spisak 1.000 najvećih poreskih dužnika u Srbiji, ali je po nalogu poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića izostavila objavu spiska dužnika fizičkih lica.

Objavljena su dva spiska, na kojima je po 500 najvećih dužnika pravnih lica i preduzetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: