Kina zainteresovana za Ponikve?

Kineska korporacae za puteve i mostove i Kineska razvojna banka u Srbiji procenjuju mogućnost za izgradnju kineske Slobodne zone na području Ponikava.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

22:08

Default images

Postoji zainteresovanost za otvaranje slobodnih zona u Srbiji i u ovom trenutku se istražuju tri potencijalne lokacije na Dunavu, u Pirotu i na Ponikvama, kažu iz ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

„Tradicionalno prijateljstvo naše dve zemlje treba ojačati kroz zajednička ulaganja za koja postoje dobre osnove".

Na Ponikvama postoji prostor od 550 hektara kojim raspolaže grad Užice, a tu je i mogućnost da se aerodrom, uz određena ulaganja, stavi u funkciju, rekao je Žu Lijanći.

Žu je dodao i da je menadzment CBRS, korporacije koja učestvuje u izgradnji mosta Zemun-Borča, zainteresovan za poslove u regionu i da planira otvaranje logističkog centra u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: