Bajatović: Baš me briga za MMF

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović kaže da ga "baš briga za aranžman sa Međunarodni monetarni fond i tvrdnje 'dvorskih ekonomista'".

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2012.

19:02

Default images

On objašnjava za B92 da analize rezultata mera koje je propisao MMF u brojnim drugim zemljama, kao i upozorenja vodećih svetskih ekonomista, pokazuju da su oni bili nedovoljno dobri.

Bajatović, ipak, kaže da je očigledno da će Srbija imati aranžman sa Fondom ali i dodaje da "ne mogu MMF i Narodna banka Srbije da sve stvari svedu samo na fiskalnu i monetarnu kontrolu".

"Tu nema ekonomskog rasta", kaže on i navodi da "mora da dođe do investiranja u Srbiji, da se uđe u investicionu potrošnju. Ne može MMF da skine investicione zajmove Srbiji zato što oni tako misle. I baš me briga šta misle dvorski ekonomisti".

Visoki funkcioner SPS-a i direktor Srbijagasa kaže i da nije za povećanje PDV-a jer je to dugoročno loš potez, ali napominje da će verovatno "ako hoćemo da preživimo, to biti jedan od iznuđenih poteza".

On naglašava i da je protiv zamrzavanja plata i penzija, jer ta vrsta štednje neće doneti rešenje, i objašnjava da će plate svejedno izgubiti na vrednosti ako se ne sprovedu reforme i sistemske uštede, jer kurs dinara pada a cene rastu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: