Fijat preko Luke Bar tek u avgustu

Prevoz novih automobila Fijat "500L" do Luke Bar bi trebalo da krene početkom avugusta, kažu u Železnici Srbije.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 29.05.2012.

19:16

Default images

Istovremeno, Železnice Srbije će polovinom juna početi da transportuju auto-delove za potrebe Fijata, preko Šida za Kragujevac.

Planirano je da svake nedelje u Kragujevac stiže po jedan voz sa auto-delovima, izjavio je direktor Medija centra železnice Nenad Stanisavljević.

Predviđeno je, prema njegovim rečima, da početkom septembra počne i železnički transport gotovih automobila iz Kragujevca za Suboticu i dalje ka Nemačkoj. "Ovo je nova dinamika prevoza auto-delova za Kragujevac i automobila iz Kragujevca za potrebe Fijata, koju su Železnice Srbije na sastancima održanim proteklih dana usaglasile sa učesnicima u ovom poslu", rekao je on.

Početak transporta uslovljen je, kako je rekao, tehničkim pripremama za uspešnu realizaciju izuzetno značajnog i velikog posla za srpske železnice, ali i za čitavu Srbiju.

Za sutra je u Železnicama Srbije planiran i novi sastanak predstavnika srpskih železnica i nemačke firme MAR, koja treba da obezbedi odgovarajuće železničke vagone za prevoz novog automobila "500L", čija proizvodnja počinje u Kragujevcu, dodao je Stanisavljević.

U Fijat automobilima Srbije kažu da se sve odvija po planu u vezi sa tim poslom.

Nov model Fijata će se proizvoditi samo u fabrici u Kragujevcu.

Fijat je početkom februara objavio prve fotografije automobila "500L" , a potom je i saopšteno da će njegova početna cena iznositi oko 16.000 evra, kao i da će se proizvoditi u dve benzinske verzije i jednoj sa dizel motorom. Benzinske verzije su dvocilindrični "tvin-er" od 0,9 litara i 1,4 litarski, dok će dizel biti 1,3 litarski (multidžet II).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

20 h

Podeli: