BG: Plaćanje struje SMS porukom

Elektrodistribucija Beograd (EDB) i Telekom Srbije omogućili su od danas Beograđanima da račune za struju plate SMS porukom.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

14:32

Default images

Komercijalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić kazao je da je za tu uslugu potrebno da se korisnici registruju za mobilno plaćanje u banci u kojoj imaju račun i platnu karticu i dobiju zaštitni broj (mpin).

Struju preko mobilnog telefona mogu da plaćaju samo građani koji imaju dina kartice, ali će uskoro to moći da rade i vlasnici drugih platnih kartica, kazao je Lučić. On je dodao da čitava transakcija plaćanja računa preko mobilnog telefona koja obuhvata slanje dve poruke košta 5,9 dinara i da ne zavisi od iznosa koji se plaća.

Lučić je kazao da Telekom Srbije trenutno ima oko 500.000 korisnika registrovanih za usluge plaćanja preko mobilnog telefona od kojih je polovina u Beogradu.

Plan je da se u narednih godinu dana omogući i plaćanje usluga Infostana i "bus plus" karti za gradski prevoz, najavio je Lučić i dodao da se pored računa za struju SMS porukom mogu platiti i Telekomovi računi i računi komunalnih preduzeća u Nišu.

Lučić je kazao da se širenjem usluga elektronskog plaćanja smanjuje "sivi" tok novca i štedi vreme korisnika, koji ne moraju da čekaju u redovima.

Generalni direktor Elektrodistribucije Beograd Stevan Milićević kazao je da je sistem plaćanja struje preko SMS poruke potpuno bezbedan i izrazio očekivanje da će se i drugi mobilni operateri u Srbiji pridružiti i omogućiti tu uslugu svojim korisnicima.

Milićević je kazao i da će EDB ustupiti tehnološka rešenja za sms plaćanje drugim elektrodistribucijama u okrviru sistema Elektroprivrede Srbije i omogućiti da tu uslugu koriste svi građani Srbije.

Kako je istakao Milićević, uvođenje nove usluge jedan od načina da se poveća stepen naplate, koji je nizak.

Kako su istakli u EDB interesovanje za plaćanje preko mobilnog telefona je veliko pošto je infocentar od januara do početka maja dobio oko 20.000 elektronskih pisama sa pitanjima da li će i kada biti uvedena ta usluga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

22 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: