"Knjaz Miloš" se vraća u Hrvatsku

Kompanija "Knjaz Miloš" izrazila je očekivanje da će se proizvodi te kompanije ponovo prodavati na hrvatskom tržištu.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2012.

14:20

Default images

Navodeći da je nedavno predstavila Srbiju na Međunarodnom festivalu vode u Rovinju, aranđelovačka kompanija je saopštila da se nada da će se njeni proizvodi "vratiti na police prodavnica u Hrvatskoj, gde će sigurno imati svoje kupce".

"Od velikog značaja za nesmetan promet robe i usluga u regionu je i dosledna primena CEFTA sporazuma. Imajući u vidu poptunu otvorenost srpskog tržišta za regionalne proizvođače, nadamo se da će na istim principima i druga regionlana tržišta biti otovrena za nas", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je veoma bitno i usaglašavanje regionalnih zakonodavstava i propisa u ovoj oblasti, poštujući pravila o kategorizaciji i autorizaciji voda koja nalaže Evropska unija.

"Na srpskom i crnogorskom tržistu kompanija Knjaz Miloš je lider u gaziranim i negaziranim vodama (Knjaz Miloš i Aqua Viva), a godišnje na domaća i strana tržišta plasira preko 200 miliona litara vode, energetskih pića i sokova", dodaje se u saopštenju.

Knjaz Miloš je od 2004. godine u vlašnistvu investicionog fonda Salford koji je u zadnjih sedam godina uložio oko 50 miliona evra u razvoj i modernizaciju poslovanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

20 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: