Đelić oduševio, biće potpredsednik?

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić uspešnim nastupom u EBRD- u pozicionirao se za mesto potpredsednika te važne međunarodne finansijske institucije.

Srbija

Izvor: Tanjug, Novosti

Nedelja, 20.05.2012.

11:26

Default images

To je objavio londonski Fajnenšl tajms posle održanih izborza predsednika EBRD-a.

U jednom od vodećih svetskih poslovnih dnevnika FT, u osvrtu na upravo završene izbore za predsednika EBRD, navedeno je kako je Ðelić "impresionirao učesnike tog procesa, što ga potencijalno pozicionira za mesto potpredsednika te banke."

U trci za predsednik EBRD pobedio je predstavnik Velike Britanije Suma Čakrabatrija. Srbija je ove godine prvi i put imala privilegiju da ponudi kandidata za predsednika jedne velike finansijske insitucije kao što je EBRD.

Iako Božidar Đelić nije postao prvi čovek ove institucije, naša zemlja se uspešnim nastupom probila do samog vrha svetskog finansijskog tržišta, pišu Novosti.

To će nam, kako navode, doneti ulaganje od 600 miliona evra, a, kako nezvanično saznajemo, i još dodatnih kredita.

“Srbija se prvi put pojavila na velikoj sceni međunarodnih finansija i tako probila led u velikim finansijskim institucijama”, istakao je Đelić.

Reakcije su pokazale da je ostvaren prvobitni cilj Srbije da se pokaže u veoma pozitivnom svetlu. Evropska banka za obnovu i razvoj nastaviće da finansijski podržava Srbiju.

Ako pogledamo rezultate nastupa u Londonu, prema rečima Đelića, možemo biti zadovoljni. Navodi i da je Čakrabartija podrobno obavestio koji su izazovi naše zemlje i regiona.

“Znam da ćemo nastaviti dobre odnose, kao i da značajna podrška koju EBRD daje našoj zemlji od oko 600 miliona evra godišnje neće biti smanjena”, kazao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

95 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: