SBB: Stižu fiksna i TV na lap topu

Kablovski operater SBB će do kraja godine početi da pruža uslugu fiksne telefonije, najavila je generalna direktorka Dragica Pilipović Šefi.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 10.05.2012.

12:26

Default images

"Dobili smo dozvolu za uvođenje fiksne telefonije i sad se bavimo raznim ugovorima u vezi sa interkonekcijom", rekla je Pilipović Šefi.

"Ima nekih tehničkih stvari koje treba da sredimo, da dogovorimo na primer interkonekciju sa Telekomom, jer nema smisla imati telefoniju samo za naše korisnike, jer oni treba da zovu i telefone drugih mreža", dodala je ona.

Korisnicima SBB-a će, prema njenim rečima, biti ponuđeni i brojni drugi sadržaji, čiji se koncept zasniva na integraciji raznih tehnologija. Ona je podsetila da SBB već nudi satelitsku i kablovsku televiziju i Interntet, kao i da će uskoro u celoj Srbiji moći da se, na primer, na lap-topu gleda televizija i radi na internetu i van svoje kuće. SBB "WiFi zona se trenutno prostire na više od 200 lokacija širom zemlje.

"Poslujemo dobro i imamo dobre finansijske rezultate, ulažemo u tehnologiju i sadržaje. Prošle godine smo uložili oko 23 miliona evra, a ove godine ćemo u Srbiji uložiti nešto manje, jer sada najviše razvijamo Bosnu i Sloveniju", navela je ona precizirajući da će u našu zemlju u 2012. biti uloženo oko devet miliona evra.

Ona je rekla da SBB uspešno posluje u zemljama bivše Jugoslavije i da u Srbiji imaju, prema podacima te kompanije, tržišni udeo od 46 odsto, a po RATEL - u oko 54 odsto.

Pilipović Šefi je najavili i da će obezbediti besplatan jednogodišnji SBB Internet za 10 škola u Srbiji, kao i za 10 đaka Matematičke gimnazije, a 10 za najbolje studente ETF - a, FON - a, Filozofskog i i Ekonomskog fakulteta biće obezbeđena tromesečna plaćena praksa.

Kompanija SBB ili Srpske kablovske mreže najveći je operator digitalne i analogne kablovske televizije i širokopojasnog Interneta u Srbiji i najznačajniji operator satelitske televizije u regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: