Delez u Srbiju ulaže 40 mil. EUR

Belgijski Delez namerava da u tržište Srbije uloži više od 40 miliona evra u ovoj godini, najavljuje prvi čovek Deleza za Srbiju David Vander Skuren.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 03.05.2012.

09:34

Default images

Skuren, koji je generalni direktor Deleza za Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, kaže da će najveći deo tog iznosa biće investiran u otvaranje novih i rekonstrukciju postojećih objekata.

"Planiramo i izgradnju velikog distributivnog centra u Srbiji, na kojem će radovi početi do kraja ove godine, a završetak se očekuje u drugoj polovini 2013. godine”, naveo je on. Generalni direktor zDeleza za Srbiju ističe da će investicije te kompanije u narednih 10 godina premašiti cifru od 400 miliona evra.

Prema rečima Skurena, za ovu godinu planirano je da se u Srbiji otvori 20 i renovira 40 objekata.

"Za sada smo zadovoljni tempom ostvarivanja ovog plana, odnosno sa otvaranjima novih prodavnica u Čačku i Pančevu. Uskoro se otvara i novi objekat u Šidu i počinjemo izgradnju još nekoliko, najpre u Smederevskoj Palanci i Novom Sadu", kazao je on.

On je istakao da je najvažnije od svega da sve prodavnice donose nova radna mesta i da se mreža zaposlenih stalno širi.

"U ovom trenutku broj zaposlenih u našoj kompaniji u Srbiji je oko 10.600, a očekujemo da do kraja godine bude još veći", navodi Skuren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: