BG: Obilaznica od sutra na 40 km

Deonica Koridora 10 na obilaznici oko Beograda, od Batajnice do Dobanovaca i od Orlovačke petlje do tunela Straževica, sutra će biti otvorena za saobraćaj.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 02.05.2012.

16:14

Default images

To bi trebalo da doprinese izmeštanju teškog saobraćaja van gradskog jezgra.

Ministar za infrastukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kazao je prilikom poslednjeg obilaska završnih radova, da je to jedan od najtežih objekata na Koridoru 10.

"Srbija i Beograd uložili su veliki napor da bi tu obilaznicu doveli u funkciju, a od sutra ona će da služi građanima ove zemlje i posebno prestonice", naglasio je ministar Mrkonjić.

Mrkonjić je dodao da će ceo saobraćaj koji sada opterećuje grad, ići tim putem, od Batajničke petlje ka autoputu Beograd-Zagreb i dalje ka Nišu.

Ministar je izrazio zahvalnost gradskim vlastima za pomoć u završetku tog velikog projekta, dodavši da će i dalje raditi zajedno.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je istakavši da će od sutra biti u funkciji 40 kilometara obilaznice oko Beograda, ocenio da je to sjajna stvar za Beograd i za Srbiju, jer će izmestiti teški saobraćaj iz glavnog grada.

"Ovo je važna investicija na delu Koridora 10 koja pokazuje da i u vreme krize država i društvo imaju snage da rade ovako velike projekte", naglasio je Antić.

Antić je izrazio zahvalnost i državi Srbiji i Ministarstvu za infrastrukturu, što su dali ogroman doprinos da ta deonica obilaznice bude otvorena i naglasio da je posebno zahvalan radnicima koji su radili na izgradnji saobraćajnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: