Američki gigant stiže u Srbiju

Jedan od najvećih svetskih dobavljača delova za autumobile "Kuper standard" (Cooper Standard), planira da proširi proizvodnju i u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.04.2012.

18:02

Default images

Generalni direktor te firme za Poljsku i Rumuniju Petrom Gaskom je izjavio da kompanija još traži lokaciju koja će ispuniti sva očekivanja u pogledu proizvodnje, geografske pozicije i tehničkih mogućnosti, a Sremska Mitrovica je jedan od mogućih kandidata.

"Sigurni smo da grad ima sve mogućnosti da ispuni očekivanja Kupera. Prilikom posete osetili smo veoma dobru poslovnu saradnju, a poslovanje u Srbiji će omogućiti mojoj firmi da raste i postane konkurentnija u Evropi", kazao je on.

Kuper planira da uzme u zakup fabriku od 7.000 kvadratnih metara i u njoj zaposli oko 300 radnika, s mogućnošću proširenja proizvodnje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

18 h

Podeli: