Pao potpis za kredit za Koridor 11

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev odobrio je sporazum kojim Srbija dobija 308 miliona evra kredita za izgradnju dela autoputa ka Jadranu od Ljiga do Preljine

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 30.04.2012.

17:59

Default images

Kako prenosi agencija Interfaks, odluka predsednika Alijeva objavljena je u službenom glasniku, a rok otplate kredita je 15 godina sa grejs periodom tri godine i fiksnom kamatom od četiri odsto.

Glavni izvođač radova na Koridoru 11 biće azerbejdžanska kompanija Azvirt, a planirano je da u izgradnji puta učestvuju i građevinska preduzeća iz Srbije.

Na autoputu od Ljiga do Preljine biće izgrađeno više od 60 mostova i pet tunela, a kada ova deonica bude otvorena za saobraćaj rastojanje između dva mesta prelaziće se za oko pola časa.

Predsednik Azerbejdžana Alijev boravio je prošle godine u Srbiji gde je potpisao ukupno 12 sporazuma o saradnji sa Srbijom u oblastima poljoprivrede, podsticanja investicija, pomoći u vanrednim situacijama, sporta i kulture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: