Đelić: MMF treba nama a ne mi njemu

Srbiji je potreban nastavak dijaloga s MMF-om jer je to garancija za investitore da će Srbija nastaviti da vodi odgovornu politiku, kaže Božidar Đelić.

Srbija

Izvor: Dnevnik

Nedelja, 29.04.2012.

12:27

Default images

"MMF treba nama, a ne mi njemu", rekao je bivši potpredsednik Vlade Srbije i dodao da integralni deo aranžmana s MMF-om mora da bude i zaštita najugroženijih delova stanovništva.

Đelić je govoreći o penzionom sistemu Srbij kazao da ima jednak broj zaposlenih i penzionera, što je, kako je ocenio, "neodrživo", jer se polovina penzija isplaćuje iz budžeta.

"Moraćemo da razmotrimo specijalne režime koji omogućavaju jednom broju ljudi da rano odu u penziju i da uporedo rade. Uz to, moraćemo da izjednačimo vreme odlaska u penziju za žene i za muškarce", naveo je Đelić.

On je podsetio da je samo pre deset godina dotacija iz budžeta za penzije bila svega 20 odsto.

Dodao je da ne očekuje jaka kolebanja kursa dinara u budućnosti, jer su devizne rezerve na nivou od 12 milijardi evra, što je rekordno u istoriji Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: