Minimalac na Kosovu ostaje 130 evra

Minimalna plata na Kosovu ostaje ista kao i prošle godine i iznosi 130 evra, izjavio je ministar rada i socijalne zaštite Nenad Rašić.

Srbija

Izvor: Beta

Sreda, 25.04.2012.

15:46

Default images

Na sastanku Ekonomsko-socijalnog saveta Rašić je kazao da na osnovu preporuke Ministarstva finansija minimalna plata na Kosovu ne može biti veća od 130 evra.

Prvobitno su se tokom rasprave o minimalnoj plati predstavnici sindikata zalagali da minimalna plata bude 170 evra. Predstavnici preduzetnika su predlagali 150 evra, dok je odlukom Vlade minimalna plata utvrđena na 130 evra.

"Raspravljali smo o minimalnoj plati na Kosovu, bila je organizovana rasprava i bilo je različitih predloga, ali smo odlučili da ona bude 130 evra", kazao je Rašić.

Najglasniji u zahtevu za povećanje minimalne plate bio je predsednik Konfederacije sindikata Kosova Alji Draguša.

Ekonomsko-socijalni savet je savetodavno telo koje razmatra pitanja o socijalnom i ekonomskom položaju zaposlenih i u kojem su pored Ministartstva rada zastupljena i Privredna komora Kosova, Alijansa preduzetnika Kosova, Unija nezavisnih sindikata i Konfederacija sindikata Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

17 h

Podeli: