"Još 2 deonice autoputa ka CG"

U narednih mesec dana za realizaciju biće spremne još dve deonice na autoputu od Beograda ka Crnoj Gori, kaže ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 25.04.2012.

11:51

Default images

Kako je ministar naveo, reč je o deonicama od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga.

"To znači da će možda svih 100 kilometara od Obrenovca do Preljine biti u realizacijij tokom mandata ove vlade", kazao je on i podsetio da je završena skoro cela deonica od 12,5 kilometara između Uba i Lajkovca, a da je prošle nedelje počela gradnje 40 kilometara autoputa između Ljiga i Preljine. Mrkonjić je dodao da će nastavak izgradnje autoputa ka granici sa Crnom Gorom zavisiti od stava nove vlade.

Ministar za saobraćaj i pomorstvo Crne Gore Andrija Lompar kazao je da Crna Gora uz pomoć Evropske investicione banke radi reviziju dokumentacije za gradnju autoputa od Bara prema Beogradu i da bi izveštaj trebalo da bude završen do polovine jula.

Taj izveštaj, kako je istakao, trebalo bi da pokaže da li Crna Gora može da finasnira autoput tog obima i standarda.

Lompar je naglasio da će, po prvim signalima EIB i drugih banaka, odgovor biti pozitivan i će Crna Gora moći da obezbedi sredstva.

Prema njegovim rečima, do kraja ove godine biće savim izvesna dinamika i finansijski model izgradnje autoputa koji će povezati Srbiju i Crnu Goru.

"Ne odustajemo od tog autoputa. To je jedan od najznačajnijih prioritata Crne Gore. Radimo intenzivno i mislimo da ovaj put neće biti nikakvih grešaka uprkos tome što je na finansijskom tržištu kriza", kazao je crnogorski ministar za saobraćaj i pomorstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: