NIS ulaže u zaštitu životne sredine

NIS će do 2015. uložiti u zaštitu životne sredine oko 400 miliona evra, što je 6,5 puta više od planiranog kupoprodajnim ugovorom.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 25.04.2012.

08:01

Default images

Kompanija NIS je saopštila da za tretman istorijskog zauljenog otpada, kao i zauljene zemlje i muljeva, koristi savremene metode poput bioremedijacije.

Ta metoda se u NIS-u pokazala kao vrlo pouzdana za otkrivanje kontaminacije podzemnih voda ugljovodonicima, nastale kao posledica bombardovanja 1999. godine kada se rušenjem rafinerijskih postrojenja jedan deo nafte i naftnih derivata izlio u zemljište i podzemne vode. U toku je nabavka modernije opreme za izvođenje skeniranja koja će omogućiti 3D prikupljanje podataka kako bi se još tačnije definisale kontaminirane lokacije i omogućila preciznija obrada podataka.

Na dvodnevnom stručnom skupu, u organizaciji Gasprom njefta,učestvuju predstavnici Ministarstva za životnu sredinu, rudarstvo iprostorno planiranje Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam,graditeljstvo i zaštitu životne sredine, stručnjaci Gasprom njeftai NIS-a.

Na konferenciji učestvuju i predstavnici međunarodnih kompanijaNjefte tehnolodži, Argus, Pepeline srevis, Brem grupa, Junirisk, Fugro.

Cilj konferencije je da uspostavi unapredjen sistem upravljanja otpadom kroz efikasno korišćenje najbolje prakse u svetu. Na konferenciji će se razmatrati teme poput zakonske regulative, alii primene iskustava i novih tehnologija, kako bi se u što većoj meri smanjili štetni uticaji na okolinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: