Konuzin: Ne može i EU i Rusija

Na putu pridruživanja, Evropska unija će od Srbije tražiti da raskine Sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, što će imati ekonomske posledice po Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Sreda, 18.04.2012.

14:49

Default images

To je izjavio ambasador Ruske Federacije Aleksandar Konuzin.

Na sastanku sa privrednicima u Čajetini, Konuzin je naglasio da srpska vlada u ovom trenutku nema pravu percepciju ovog problema, jer su joj prioritet pretpristupni fondovi EU i mogućnost privlačenja stranih investitora.

“Ruska Federacija je zainteresovana za očuvanje trgovinske razmene sa Srbijom, ali niko ništa neće raditi na svoju štetu. Tako ni EU neće uvoziti šljivu iz Srbije, već iz Francuske koja je znatno konkurentnija sa cenom”, rekao je Konuzin.

Ambasador Ruske Federacije je istakao da se bilateralna saradnja između Ruske Federacije i Srbije, pored energetike i infrastrukture, može proširiti i na mala i srednja preduzeća, posebno iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

On je poručio preduzetnicima da moraju biti agresivniji i aktivniji u traženju partnera na zahtevnom ruskom tržištu, na kome vlada velika konkurencija.

Kao potencijale čajetinske opštine Konuzin je naveo plasman poljoprivrednih i suvomesnatih proizvoda, kao i zdravstveni turizam, koji će u junu biti predstavljeni u Rusiji.

Ambasador Konuzin obišao je i firmu “Zlatiborac” koja je uspela da se probije na rusko tržište i isporuči prve količine suvomesnatih proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: