Ruski milioni samo što nisu stigli

Razgovori oko ruskog kredita za realizaciju projekata Železnica Srbije ulaze u završnu fazu, kazao je generalni direktor Železnica Milovan Marković.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2012.

12:31

Default images

On navodi da je rešeno sve što se tiče uslova finansiranja i učešća domaćih kompanija u projektima.

Ministarstva finansija su parafirala sporazum koji rešava sva sporna pitanja, koja se tiču uslova kreditiranja, kazao je u subotu u Valjevu generalni direktor Marković novinarima.

Železnice Srbije su sa Železnicama Rusije potpisale sporazum za finansniranje projekata koje smo mi kandidovali, a koje je podržalo Ministarstvo za infrastrukturu, na nivou generalnih direktora.

Marković je naveo kako među tim projektima prioritet ima nastavak izgradnje pruge Valjevo-Loznica, generalni remont pruge Beograd-Bar, izgradnje drugog koloseka na pruzi Beograd-Pančevo, kao i kupovina novih vozova sa dizel motorom.

On je kazao da se početak radova na pruzi Valjevo-Loznica može očekivati najranije krajem ove ili početkom sedeće godine, zbog konstituisanja novog parlamenta i ratifikacije ugovora o finansijskom zaduživanju.

"Konačno je razrešeno sve što se tiče uslova finansiranja, učešća jedne i druge strane u realizaciji tih projekata“, kazao je Marković i dodao da je rešena kompletna projektna dokumentacija koja je potrebna za nastavak izgradnje pruge Valjevo- Loznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: