Tadić: Neka mala mesta zadrže mlade

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da su uspešna preduzeća blagotvorna za razvoj malih sredina jer zadržavaju mlade da u njima ostanu i osnuju porodice.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.04.2012.

20:23

Default images

Nakon obilaska fabrike dečije obuće Pavle u Beloj Palanci, koja je od osnivanja pre pet godina utrostručila broj zaposlenih, Tadić je istakao da su vlasnici te fabrike pokazali veliku društvenu odgovornost.

"Ovakva preduzeća i kompanije su blagotovorne za mala mesta. Čestitam vam što ste pokazali društvenu odgovornost i zaposlili mlade žene iz Palanke i time im omogućili da zasnuju porodicu u ovom lepom gradu", rekao je predsednik Tadić.

On je istakao da je fabrika Pavle dokaz uspešnog preduzetništva, jer stvara proizvod za koji je neophodna velika majstorska veština i uspeva da ga plasira na inostrano tržište gde dobija u borbi sa konkurnecijom.

Generalna direktorka Bojana Stojanović istakla je da fabrika posluje od 2007. godine, kada je imala 50 zaposlenih, a danas ima 150, kao i da zahvaljujući njihovom radu izvozi polovinu proizvodnje na inostrano tržište, i to u zemlje regiona, Holandiju i Rusiju.

Tadić je ranije danas posetio i preduzeće za proizvodnju kalupa za industiju gume "D kompani" u Babušnici koje zapošljava oko 200 radnika i posluje sa pirotskim Mišlenom i "Tigar tajersom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: