Megatrend: Naše studije besplatne

Generacija koja ove godine upiše studije na bilo kom od 12 Megatrendovih fakulteta i na bilo kojoj od tri visoke strukovne škole studiraće besplatno.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 28.03.2012.

00:29

Default images

Rektor Univerziteta Megatrend profesor Mića Jovanović ovu odluku obrazlaže željom da pomogne u naporima da se Srbija što bezbolnije izbori sa krizom.

"Biće ovo teška godina za Srbiju i potrebno je da se svi solidarišemo u naporu da se posledice što manje osete", kaže on i dodaje da je to direktna investicija u naporima da Srbija što pre izađe iz krize.

Jovanović, naglašavajući da ne bi želeo da zvuči demagoški, navodi da im je "u ovom trenutku društvena odgovornost važnija od profita" i da stavljaju "interese Srbije i srpskog naroda iznad svojih..."

On dodaje i da je prošlogodišnji slogan "Šta ćeš ovde? Završi Megatrend i - pali!" imao fantastične efekte.

"Naterao je nadležne da počnu da razmišljaju o tome da, umesto sprečavanja tzv. odliva mozgova, govore o boljoj varijanti, o fluktuaciji mozgova. Naime, da puste mlade ljude, stručnjake, da odu, a zatim da ih vrate u zemlju. Tako bi Srbija na neki način povratila investiciju u desetine hiljada mladih stručnjaka koje je iškolovala", objašnjava Jovanović i poziva mlade ljude da ostanu u Srbiji.

"Ako im Megatrend sada obezbedi besplatno studiranje, nadamo se da će im, kada za nekoliko godina završe studije, zemlja Srbija ponuditi dobra radna mesta. To se zove društveno odgovorno ponašanje, na koje poziva i predsednik Tadić, a mi smo se odazvali. Sada je red na poslodavce", kaže rektor Univerziteta Megatrend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

23 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

8 h

Podeli: