Petrović: Investitori su dobrodošli

Srpski ministar poljoprivrede Dušan Petrović kaže da su velike mogućnosti da u proizvodnji hrane Srbija i Austrija značajno unaprede saradnju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

18:51

Default images

"Osvajanje statusa kandidata za članstvo u EU još jednom je potvrdilo Srbiju kao mesto gde su investitori dobrodošli a prilike koje vladaju u Austriji pokazuju veliko interesovanje za investiranje u našu zemlju", rekao je Petrović.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog ministarstva, Petrović je podsetio da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Austrije u porastu i da je prošle godine srpski izvoz povećan za 60 miliona dolara.

On je naveo da je Srbija prošle godine ostvarila izvoz od 2,7 milijarde dolara što je povećanje od skoro 500 miliona dolara. Izvoz u Austriju, prema rečima Petrovića bio je 87 miliona dolara, dok je uvoz bio 27 miliona dolara.

Prema njegovim rečima, saradnja sa Austrijom u agraru je velika šansa za mala i srednja preduzeća iz Srbije koja u preradi hrane mogu da ostvare veliki napredak.

"Austrija je jedna od vodećih zemalja u proizvodnji organske hrane čije je tržište u stalnom porastu u celoj EU", ocenio je Petrović i dodao da se na tom polju očekuje uspešna saradnja dva ministarstva.

Austrijski ministar poljoprivrede, šumarstva, životne sredine i vodoprivrede Nikolaus Berlaković je istakao da Austrija vidi mnogo mogućnosti za jaču saradnju sa Srbijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: