Nerazvijenost krije skriveno blago

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Sujelman Ugljanin rekao je da je veliki broj nerazvijenih opština u Srbiji pravo "skriveno blago" za investitore.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.03.2012.

18:25

Default images

"U Srbiji ima dosta narazvijenih opština, a baš te opštine su pravo skriveno blago u kojima se, minimalnim ulaganjima, može postići da nam zemlja sutra bude jak agro-industrijski kompleks“, rekao je ministar Ugljanin u razgovoru sa predsednicima opština Pčinjskog okruga.

Boraveći na jugu Srbije u svojstvu rukovodioca Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Ugljanin je istakao da kao zemlja moramo kod EU iskoristiti status kandidata i punim kapacitetima pristupiti raznim predpristupniim fondovima.

"Neobično je važno da kao zemlja iskoristimo status kandidata koji smo dobili od Evropske unije, da na vreme pripremimo potrebno projektnu dokumentaciju i konkurišemo punim kapacitetima kod raznih fondova“, rekao je ministar Ugljanin.

Predsednicima opština Pčinjskog okruga, Ugljanin je sugerisao da se, bez obzira na izbore, požuri da se takvim projektima konkuriše i kod naših ministarstava.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić istakao je posle razgovora sa ministrom Ugljaninom da je njegov boravak u Vranju bio koristan i zbog toga što se razgovaralo o konkretnim projektima i njihovim šansama da se za njih obezbede sredstva.

"Sa ministrom Ugljaninom 'izmerili' smo značaj i težinu dva naša kapitalna projekta. Prvi je o uređenja Industrijske zone, a drugi izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda“, rekao je Stojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: