Dulić: Vojsci stanovi, gradu zemlja

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Srbije Oliver Dulić otvorio je radove na izgradnji zgrade sa 27 stanova u naselju Ogledna stanica u Vranju.

Srbija

Izvor: Beta

Ponedeljak, 26.03.2012.

16:10

Default images

Stanove će koristiti pripadnici Vojske Srbije.

Izgradnja vojnih stanova, koji bi trebalo da budu završeni za 120 dana, koštaće 90 miliona dinara, a u podjednakom iznosu finaniraju je Ministarstvo za prostorno planiranje i Grad Vranje.

Grad će u zamenu za izgradnju stambenog kompleksa površine 2.070 kvadratnih metara dobiti 120 hektara vojnog zemljišta u naselju Bunuševac, čime će biti proširena industrijska zona.

"Vranje se nalazi na autoputu i proširenje industrijske zone može biti od presudnog značaja za dalji razvoj grada. Da biste privukli investitore možete izdavati zemljište i bez naknade, što i zakon dozvoljava. Bitno je da se privuku investitori, da se otvaraju nova radna mesta i da se radi", rekao je Dulić.

Dulić je najavio da će Ministarstvo za životnu sredinu i prostorno planiranje Vranju uputiti između 50 i 60 miliona dinara namenjenih poboljšanju energetske efikasnosti, projektima vezanim za obnovljive izvore energije i za zamenu energetski neefikasne stolarije.

Pomoćnik gradonačelnika Vranja Igor Andonov rekao je da je od najvećeg strateškog značaja dogovor Grada Vranja sa Ministarstvom odbrane o preuzimanju 120 hektara zemljišta u Bunuševcu na lokaciji koja je od centra grada udaljena kilometar i po.

"Tim zemljištem proširujemo postojeću industrijsku zonu, a to je i jedini deo grada koji može da se širi i gde planiramo izgradnju novog naselja sa svim pratećim elementima", rekao je Andonov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: