EPS: 300.000 štedljivih u februaru

EPS je objavio da je u februaru 300.000 kupaca ostvarilo pravo na popust od 30 odsto zbog racionalne potrošnje u mesecu u kojem je vladala eksteremna hladnoća.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 26.03.2012.

12:19

Default images

Direktor Direkcije EPS-a za distribuciju Životije Jovanović je rekao da su ti potrošači, koji su u februaru trošili za 15 odsto manje struje nego u januaru, ukupno uštedeli 117 miliona dinara.

To je značajno i za EPS koji je uštedeo isto toliko para, jer je uvezao manje struje, koja je u februaru bila dvostruko skuplja nego što je uobičajeno, istakao je on. Jovanović je rekao da će se taj vanredni popust koji je EPS odobrio za racionalnu potrošnju u februaru "pojaviti na aprilskom računu".

Kako je precizirao, u februaru su najviše stedeli potrošači na području javnih preduzeća za distribuciju Elektrosrbija (Kraljevo) i Eletrodistribucija Beograd.

Prema njegovim rečima, EPS je u februaru vanredno oslobodio plaćanja računa za taj mesec 74.000 najugoženijih domaćinstva, koja troše do 350, odnosno 450 kilovata struje mesečno. To je EPS koštalo 100 miliona dinara, dodao je on.

Jovanović je istakao da EPS u februaru odobrio kupcima ukupno oko 450 miliona dinara popusta, kada se uračunaju i uobičajeni popusti od pet odsto za građane koji redovno izmiruju račune za struju i od 11,89 odsto za one koji izmuruju redovno obaveze i troše do 350 kilovat-sati.

Pravo na popust od pet odsto ostvarilo je oko 1,3 miliona ili više od trećine kupaca u Srbiji, rekao je on, navodeći da je ukupni popust koji je odobren tim kupcima 173 miliona dinara.

Dodao je da je pravo na popust od 11,89 odsto ostvarilo skoro pola miliona, čija je zajednicka ušteda 61 milion dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: