BGD sindikat savetuje ekonomiste

Popularna Mokra Gora, ovog vikenda, mesto je gde su se sreli srpski menadžeri i ekonomisti i razgovarali o tome kako da Srbiju učine zemljom blagostanja

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 25.03.2012.

19:04

Default images

Međutim, za razliku od većine ekonomskih foruma, gde se uglavnom skupljaju samo stručnjaci, skup na Mokroj Gori specifičan je i po tome, što su ekonomisti potražili savete i od onih koji nisu iz njihove struke.

Na ekonomskim forumima za istom stolom obično sede ekonomisti, biznismeni, menadžeri pa i političari. Na Mokroj Gori u njihovom društvu bili su i neobični gosti koji su takođe govorili o istim temama - ekonomiji i Srbiji kao državi blagostanja.

Menadžeri i stručnjaci tako su u mokrogorskoj školi menadžmenta mogli da uče o uspehu i po savetu nekad uspesnih sportista kao što je Dušan Savić, nekadašnji fudbaler, ali i da čuju kako da bolje diriguju uspeđnim preduzećem od dirigentkinje Darinke Matić Marović.

Neke su savete dobili i u stihu - Beogradski sindikat je od njih tražio više zajedništva a manje partijske obojenosti.

U skladu sa "Četiri godišnja doba" Antonija Vivaldija, koji je i u nazivu ovog foruma, sledeće okupljanje ekonomista na Mokroj Gori zakazano je za početak leta.

Tada će se ovde naći stručnjaci za makroekonomiju koji će analizirati šta nas čeka sledeće godine ali već sad znaju da blagostanju iz naslova ovog foruma nećemo biti mnogo bliže.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: