IKEA ne odustaje od Srbije i HR

Ikea ne odustaje već pomera planove izgradnje trgovačkih centara u Zagrebu i Beogradu za 2015. godinu, kaže Igor Štefanec, portparol Ikee za Poslovni dnevnik.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

19:32

Default images

On navodi i da planovi za 2013. ostaju isti kada je Hrvatska u pitanju - dakle izgradnja robne kuće Ikea u Rugvici uz gradnju potrebne infrastrukture.

"Zajedno sa procenom tržišta za 2015. godinu ići će i odluka o ulasku u realizaciju sleduće faze investicije, a to je izgradnja trgovačkih centara uz već otvorene robne kuće Ikee", poručuje on.

U pismu koje je Ikea poslala svim svojim poslovnim partnerima, a u vezi projekata trgovačkih centara u Hrvatskoj i Srbiji, stoji kako je Inter IKEA Centre Group odlučila da odloži dalji razvoj trgovačkih centara u Hrvatskoj i Srbiji do 2015. godine.

"Inter IKEA Centre Group (IICG) je zaključila da su tržišni uslovi za poslovanje trgovačkih centara u Hrvatskoj i Srbiji i dalje izuzetno neizvesni. Uprkos najvećim naporima projektnog tima, napredovanje zagrebačkog projekta bilo je značajno usporeno. Tokom tog razdoblja, koje je bilo znatno duže od očekivanog, tržišni uslovi za poslovanje trgovačkih centara su se pogoršavali", navodi se.

Dodaje se i da se "tržišni uslovi u Beogradu možda razlikuju od onih u Zagrebu, ali u IICG-u smo zaključili da su izazovi i poslovne neizvesnosti slične onima u Zagrebu".

"S druge strane, IKEA će nastaviti s razvojem po planu, s ciljem otvaranja prvih IKEA robnih kuća u Zagrebu i Beogradu. Ova promena planova za razvoj trgovačkih centara omogućiće našim kolegama iz kompanije IKEA da se bolje fokusiraju na otvaranje IKEA robnih kuća do kraja 2013. godine. IICG će nastaviti podržavati razvoj IKEA robnih kuća tako što će zadržati već kupljeno zemljište i ispuniti sve već prihvaćene obaveze", navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: