Bugarin: Hoćemo rekordan izvoz u CG

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kaže da je tržište Crne Gore, posebno segment hrane i pića, vrlo bitno za Srbiju.

Srbija

Izvor: Tanjug

Utorak, 20.03.2012.

15:26

Default images

On je izrazio nadu da će ukupna vrednost spoljnotrgovinske razmene dve zemlje u 2012. dostići nivo iz 2008, kada je iznosila oko 1,5 milijardi dolara.

U ukupnom srpskom izvozu u Crnu Goru, čija je vrednost iznosila 910 miliona dolara, hrana zauzima 27,6 odsto, podsetio je Bugarin, ističući da je poljoprivredno-prehrambena industrija dominantna privredna grana u izvozu u tu zemlju.

On podvukao i da je Srbija dominantan spoljnotrgovinski partner Crne Gore, i dodao da je cilj da to ostane i u budućnosti, kao i da se unapredi poslovanje srpskih kompanija na crnogorskom tržištu.

Jedan od načina da se to postigne jeste i nastup više od 45 renomiranih kompanija koje se bave proizvodnjom hrane i pića iz Srbije na 38. Sajmu hrane i pića u Budvi, ukazao je Bugarin.

Cilj je da se ove kompanije predstave u pravom svetlu, rekao je on i napomenuo da su neke od njih već pozicionirane na tamošnjem tržištu, a neke žele da nađu svoje partnere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: