Zastoj u akciji „staro za novo“?

Akcija u kojoj građani mogu da donesu stare električne uređaje u prodavnicu i dobiju popust za kupovinu nečeg novog ne ide baš kao „po loju“, piše Danas.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 20.03.2012.

11:20

Default images

Naime, dok su u Tehnomarketu samo tokom januara privremeno prekinuli akciju, u Tehnomaniji taj prekid još traje.

Vlasnik Tehnomanije Slobodan Šijan, međutim, tvrdi da je taj prekid privremen i da će od 1. aprila građani ponovo moći da ovoj kompaniji prodaju stare aparate i za to dobiju vaučere sa kojima mogu da pazare u njihovim radnjama. "Akcija je dobro krenula i posao je išao odličnu, ali smo zbog nekih problema sa naplatom prekinuli privremeno. Od 1. aprila međutim ponovo nastavljamo, tako da građani mogu slobodno da se jave", kaže Šijan.

Interesovanje građana je, ističe naš sagovornik, od početka akcije veliko, a gotovo 80 odsto njih je bilo zainteresovano da se reši krupnijih aparata, bele tehnike, dok svega 20 odsto njih je imalo da proda stari televizor. Za sitnije kućne aparate, za koje se dobija tek stotinak dinara, građani ni ne troše svoje vreme da bi doneli.

Popust koji građani mogu da ostvare predajom starih uređaja je, u zavisnosti od vrste od 50 do 3.000 dinara, pa jednu „ljubičastu“ novčanicu vredi stara pegla, usisivač, mikser ili radio aparat, za šporet se dobija 1.000 dinara, klimu uređaj 1.500, a za frižider, u zavisnosti od zapremine, od 1.000 do 2.500 dinara. Cena popusta za televizore je od 300 do 3.000 dinara.

U Tehnomaniji, napominje Šijan, organizuju prevoz i za to su kupili i nova vozila, tako da građani nemaju nikakav trošak, a sa vaučerima koje dobiju mogu da kupuju isključivo u njihovim radnjama.

Međutim, u Tehnomarketu u kojem je akcija trenutno „na snazi“ nemaju opciju organizovanog prevoza, već klijent sam mora da preveze šporet ili veš mašinu. Tako da sa popustom koji dobije eventualno ima za troškove prevoza, pa je pitanje koliko se to uopšte isplati.

"Akcija funkcioniše normalno, ljudi su jako zainteresovani. Uslov je da aparati budu u dobrom stanju, da ne fale ključne stvari, kao što je bubanj u veš mašini", kaže Vesna Zečar iz Tehnomarketa.

U ovoj radnji ne daju vaučere, već popust za bilo koji proizvod u vrednosti stare robe. „Mi nažalost ne obezbeđujemo prevoz jer su preveliki troškovi“, naglašava Zečar. Zastoj u akciji u Tehnomarketu, kaže naša sagovornica, bio je tokom dve ili tri nedelje u januaru i to samo zato što su morali da raščiste magacine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: