"Mesec dana do akcija Telekoma"

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izrazio je očekivanje da će između 15. i 20. aprila početi besplatna podela akcija Telekoma Srbija.

Srbija

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.03.2012.

12:31

Default images

Vlada Srbije zastala je sa podelom akcija zbog pregovora sa grčkim OTE-om i ta transakcija je završena, tako da je Republika Srbija ponovo postala vlasnik 20 odsto tih akcija, rekao je Ćirić.

Oko 4,8 miliona građana Srbije dobiće svoje akcije kompanije koja je profitabilna i na kraju će odlučiti da li će te akcije prodati ili sačuvati i čekati da se poveća njihova vrednost na Berzi, kazao je ministar.

"Građani će dobiti obaveštenje, biće uvedeni u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno da svaki gradjanin ima toliko i toliko akcija, nominalne vrednosti te i te", objasnio je Ćirić i napomenuo da će građani dobiti potvrdu iz Centralnog registra koliko imaju akcija i koje nominalne vrednosti.

Odgovarajući na pitanje da li bi uskoro trebalo očekivati privatizaciju Elektroprivrede Srbije (EPS), Ćirić je naglasio da je Vlada zauzela jasan stav i rekla da privatizacije EPS-a u mandatu ove Vlade neće biti i dodao da ne veruje da će se to desiti ni u mandatu sledeće Vlade.

Ćirić, međutim, smatra da treba uključiti privatni kapital da zajedno sa državom participira u izgradnji novih proizvodnih kapaciteta, kao što je podizanje novih hodrocentrala, termoelektrana i u korišćenju obnovljivih izvora za proizvodnju električne energije.

Republika Srbija bi mogla da ponudi zemljište, a privatni partner, neka velika svetska kompanija, investicije u proizvodne kapacitete, a profit bi se delio u dogovorenom odnosu, dodao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

22 h

Podeli: