Nismo samo mi, benzin svuda skuplji

Čitav region Balkana zahvatio trend poskupljenja goriva. Prosečna cena benzina u regionu iznosi 1,40 evra, a na čelu liste po skupoći su Grčka i Mađarska.

Srbija

Izvor: Novosti

Subota, 17.03.2012.

00:45

Default images

Vozači u Srbiji, prema analizi Udruženja naftnih kompanija Srbije, i pored dnevnih poskupljenja, više ne plaćaju gorivo najviše u regionu.

Prosečna cena benzina u regionu, računajući 11 zemalja, odnosno Grčku, Mađarsku, Sloveniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Makedoniju, Bugarsku, Albaniju, Rumuniju, Srbiju i BiH je 1,40 evra.

"Prvi put je dostignuta ta granica. Visoke cene nafte i kotacija benzina i dizela i dalje podižu maloprodajne cene u regionu", kaže Tomislav Mićović, generalni sekretar UNKS.

"Usidrena" već duže vreme na vrhu ove liste, po skupoći je Grčka, gde je benzin dostigao neverovatnih 1,75 evra za litar. Mađari plaćaju benzin 1,48 evra, mi 1,33 evra, a od naših vozača gore prolaze Slovenci, Crnogorci, Hrvati, Makedonci i Bugari. Jeftiniji je benzin u Albaniji, Rumuniji i BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: